Továbbképzések, tanfolyamok napközis pedagógusoknak a 2014/2015 tanévben

Az Alsós tanítói portálból

A 2014/2015 tanévre tervezett tanfolyamok napközis tanítók részére

1. OTTHON AZ ISKOLÁBAN – Módszertani alapképző tanfolyam a napközi munkaterületén dolgozó kollégák részére. A képzés során a bemutató órák és az azt követő előadások és konzultációk lehetőséget adnak a napközi fő munkaterületeinek alapos megismerésére, a területet érintő szakmai ismeretek bővítésére, a tapasztalatok megosztására. A tanfolyam elvégzését egyaránt ajánljuk a több éve pályán lévő és a pályakezdő kollégáknak. A képzés 30 órás, 10 alkalom, kedd délelőttönként 8.00-11.00 óráig. Tanfolyamvezetők: Bacsák Kata – Sövegházy Márta Időpontok: november 4. november 11. november 18. november 25. december 2. december 9. január 13. január 20. február 3. február 10. .


2.PORTFÓLIÓ ÍRÁSA A NAPKÖZIBEN – A tanfolyam célja, hogy támogatást nyújtson a napközis kollégáknak portfóliójuk elkészítésében, hasznos ötletekkel, tanácsokkal segítse munkájukat, lehetőséget adjon tapasztalataik megosztására. A tanfolyam 12 órás, 4 alkalom, kedd délelőttönként 9.00-11.00 óráig. Szükség esetén egyéni konzultációs lehetőséget biztosítunk. Tanfolyamvezetők: Bacsák Kata – Sövegházy Márta Időpontok: szeptember 23. szeptember 30. október 7. október 14.


3.A FEJLESZTÉS LEHETSÉGES TERÜLETEI A NAPKÖZIBEN – A tanfolyam célja, hogy rámutasson a napközi munkafolyamatán belül lehetséges fejlesztési területekre, felhívja a figyelmet a tanuláshoz szükséges készségek és képességek fejlesztésének fontosságára, a napköziben lehetséges módjaira. A tanfolyam 15 órás, 5 alkalom, szerda délelőttönként 8.00-11.00 óráig.Tanfolyamvezetők: Bacsák Kata – Kántorné Ágh Edit – Sövegházy Márta Időpontok: február 18. február 25. március 4. március 11. március 25.


4.MIT MESÉLNEK NEKÜNK A GYERMEKRAJZOK? – Gyermekrajzok elemzése A tanfolyam során az előadásokon és a gyermekrajzok elemzésén keresztül az érdeklődő kollégák betekintést nyerhetnek a gyermekrajzok értelmezésébe. A tanfolyam 12 órás, 4 alkalom, kedd délelőttönként 8.00-11.00 óráig. Tanfolyamvezető: Sövegházy Márta Időpontok: február 24. március 3. március 10. március 17.


A tanfolyamainkon való részvétel ingyenes, melynek elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki, mely a pontszámba beleszámító igazolásnak felel meg. Bemutató óráink és nyílt óráink előzetes bejelentkezés után látogathatók. A tanfolyamokra, bemutató órákra, nyílt órákra jelentkezni, amely egyben regisztráció is, az alábbi e-mail címen lehet: soveghazy.m@gmail.com