Kezdőlap

Az Alsós tanítói portálból

(Változatok közti eltérés)
(Programok tanítóknak a 2014/2015 tanévben)
Aktuális változat (2020. március 11., 18:45) (szerkesztés) (visszavonás)
(Programok tanítóknak a 2019/2020 tanévben)
 
(128 közbeeső változat nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
 +
__NOTOC__
= Szeretettel köszöntünk! =
= Szeretettel köszöntünk! =
-
Ezeken az oldalakon bemutatkozik a Fazekas alsó tagozata.
+
[[Kép:Fazekas.jpg|left|Iskolánk]]Ezeken az oldalakon bemutatkozik a Fazekas alsó tagozata.
-
 
+
Információt szerezhetsz rólunk, bepillanthatsz továbbképzéseinkbe. A kisiskolás korú gyermekek délelőtti és délutáni foglalkoztatásához találhatsz módszertani segítséget a Magyar nyelv és irodalom, a Matematika, és a Környezetismeret tantárgyak tanításához, a délutáni önálló tanuláshoz, szabadidős tevékenységhez és játék szervezéséhez. Logopédiai és fejlesztőpedagógiai fejezetet is találhatsz.
Információt szerezhetsz rólunk, bepillanthatsz továbbképzéseinkbe. A kisiskolás korú gyermekek délelőtti és délutáni foglalkoztatásához találhatsz módszertani segítséget a Magyar nyelv és irodalom, a Matematika, és a Környezetismeret tantárgyak tanításához, a délutáni önálló tanuláshoz, szabadidős tevékenységhez és játék szervezéséhez. Logopédiai és fejlesztőpedagógiai fejezetet is találhatsz.
- 
Bővítheted eszköztáradat, ötleteket szerezhetsz a mindennapi pedagógiai munkához.
Bővítheted eszköztáradat, ötleteket szerezhetsz a mindennapi pedagógiai munkához.
- 
-
Megismerheted [[5 órás kistanfolyamaink|5 órás kistanfolyamainkat]] és tájékozódhatsz [[Matematika/Betekintő/Továbbképzéseink/Nyílt órák|nyilt óráinkról]]. Mindkettőre szeretettel várunk.
 
- 
-
[[Kép:isk.jpg|left|Iskolánk]]
 
- 
- 
- 
- 
 +
= '''A 2019/2020 tanév programjai!''' =
20. sor: 12. sor:
 +
== Programok tanítóknak a 2019/2020 tanévben ==
 +
'''TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET, HOGY MEGHATÁROZATLAN IDŐRE A BEMUTATÓ ÉS NYÍLT ÓRÁK ELMARADNAK.'''
 +
'''MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!'''
 +
'''FIGYELEM!'''
-
= '''A 2014/2015 tanév programjai!''' =
+
'''A tanfolyamainkon való részvétel ingyenes, melynek elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki. Bemutató óráink és nyílt óráink előzetes bejelentkezés után látogathatók. Nyílt óráinkat/foglalkozásokat a megjelölt időpontokban tartjuk.
 +
'''A tanfolyamokra, bemutató órákra, nyílt órákra jelentkezni, amely egyben regisztráció is, az alábbi e-mail címen lehet:
 +
'''alsotagozat.fazekas@gmail.com'''
 +
'''A tanfolyamainkat, bemutató óráinkat, nyílt óráinkat egyszerre 25 fő látogathatja, amennyiben hely hiányában nem tudjuk fogadni úgy e-mailben értesítjük. Ha nem kap tőlünk ez irányú levelet a helye biztosítva van.'''
 +
[[Módszertani tanfolyamaink az alsó tagozaton tanító kollégák részére a 2019/20 tanév II. félévében]]
 +
-
== Programok napközis tanítóknak a 2014/2015 tanévben ==
+
 +
[[Matematika/Betekintő/Továbbképzéseink/Nyílt órák|Nyílt órák tanítóknak a 2019/2020 tanév II. félévében]]
 +
== Programok napközis tanítóknak a 2019/2020 tanévben ==
-
[[Továbbképzések, tanfolyamok napközis pedagógusoknak a 2014/2015 tanévben]]
 
-
== '''''Könyvajánló''''' ==
 
-
'''Napközi otthon az iskolában''' Bacsák-Bíró-Sövegházy - Nemzeti Tankönyvkiadó
+
[[Továbbképzések, tanfolyamok napközis pedagógusoknak a 2019/2020 tanévben]]
-
Üdvözöljük az Olvasót!
+
== '''''Könyv és cikkajánló''''' ==
-
Kedves Olvasó!
 
-
Nyilván sokat és sok helyről hallott már a napköziről. Jót, rosszat egyaránt. Ez a könyv megkísérli átfogni a napközis nevelőmunka teljes horizontját, reményeink szerint erősen átbillentve a mérleg
+
[[Napközi otthon az iskolában Bacsák-Bíró-Sövegházy - Nemzeti Tankönyvkiadó]]
-
nyelvét a jó irányba.
+
-
Milyen is tulajdonképpen a jó napközi? Otthonos, meleg, befogadó légkörű, ahol a gyermek biztonságban érzi magát, ahol olyannak fogadják el őt – a nevelő is, a társai is – amilyen. Ahol az emberi szabadság tisztelete és a segítségnyújtás a meghatározó. Merthogy ne feledjük, attól, hogy a napközis gyermek életkorából kifolyólag kevesebbet tud a világról, mint mi, felnőttek, emberi mivoltának tisztelete neki is jár!
+
-
Szeretnénk hinni, hogy munkánkkal segítséget, nézőpontokat és ötleteket tudunk adni azoknak az Olvasóknak, akik szülőként, kollégaként, esetleg csak érdeklődőként beletekintenek ebbe a kiadványba.
+
-
Különösen számítunk azoknak a napközis kollégáknak az érdeklődésére, akik – reményeink szerint – ugyanolyan elhivatottsággal dolgoznak a napközikben, mint mi magunk, s azokra is, akik még csak készülnek a tanítói hivatásra.
+
-
Mindhárman évtizedek óta napközis nevelők és a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium vezetőtanítói vagyunk. Saját, több évtizedes napközis munkánk tapasztalatai és a fővárosi pedagógusok továbbképzése során felvetődött visszatérő kérdések és problémák vezettek el bennünket ahhoz a gondolathoz, hogy hasznos lenne, érdeklődésre tarthatna számot egy olyan, a napközi otthoni munkával kapcsolatos, a gyakorlatra irányuló módszertani kiadvány, amely nemcsak a napközi otthoni munkáról szól általában, hanem a leggyakoribb problémákra is megoldásokat, mintákat kínál.
+
-
Célunk, minden olvasó számára világossá tenni azokat a fontos szakmai és személyes szempontokat, amelyek bennünket vezérelnek, és folyamatos, további tanulásra, tájékozódásra serkentenek. Lehet, hogy ez a kép nehezen lesz beilleszthető a mai magyar iskola keretei közé, de hisszük és valljuk, hogy ez a feladatunk, bármilyen nehéznek, olykor kilátástalannak látszik is. Tisztában vagyunk azzal is, hogy a könyvet olvasva többek fejében megfordulhat az a gondolat, mennyire tipikus, mennyire átvehető „a Fazekas” pedagógiai gyakorlata, hiszen köztudomású, hogy tanulóink érdeklődése és motiváltsága a tanulás iránt átlagon felüli, az elért eredmények kiemelkedők. Ezzel a teljesen érthető – de szerintünk feltétlenül korrigálandó – fenntartással kapcsolatban három megjegyzésünk van:
+
-
• Az, hogy a diákjainkra mindez jellemző, abból is adódik, hogy a napköziben megkíséreljük tovább növelni az érdeklődést, a tanulási kedvet. A napköziben szerzett önálló tanulói készségek, képességek pedig döntően befolyásolják a tanulás eredményességét.
+
-
• Diákjainkra éppen úgy jellemzők az életkori és egyéni sajátosságokból adódó problémák, mint minden más iskola tanulóira.
+
-
• Leírt eljárásainkat, példáinkat nem változatlan átvételre szánjuk, számítunk a kollégák adaptációs készségére, pedagógiai kreativitására, hiszen ennek meglétéről a továbbképzések alkalmával meggyőződhettünk.
+
-
A szerzők
+
[[Mit kezdjünk a tehetséggel]]

Aktuális változat

Szeretettel köszöntünk!

Iskolánk
Ezeken az oldalakon bemutatkozik a Fazekas alsó tagozata.

Információt szerezhetsz rólunk, bepillanthatsz továbbképzéseinkbe. A kisiskolás korú gyermekek délelőtti és délutáni foglalkoztatásához találhatsz módszertani segítséget a Magyar nyelv és irodalom, a Matematika, és a Környezetismeret tantárgyak tanításához, a délutáni önálló tanuláshoz, szabadidős tevékenységhez és játék szervezéséhez. Logopédiai és fejlesztőpedagógiai fejezetet is találhatsz. Bővítheted eszköztáradat, ötleteket szerezhetsz a mindennapi pedagógiai munkához.


A 2019/2020 tanév programjai!

Programok tanítóknak a 2019/2020 tanévben

TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET, HOGY MEGHATÁROZATLAN IDŐRE A BEMUTATÓ ÉS NYÍLT ÓRÁK ELMARADNAK.

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!


FIGYELEM!

A tanfolyamainkon való részvétel ingyenes, melynek elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki. Bemutató óráink és nyílt óráink előzetes bejelentkezés után látogathatók. Nyílt óráinkat/foglalkozásokat a megjelölt időpontokban tartjuk.

A tanfolyamokra, bemutató órákra, nyílt órákra jelentkezni, amely egyben regisztráció is, az alábbi e-mail címen lehet:

alsotagozat.fazekas@gmail.com

A tanfolyamainkat, bemutató óráinkat, nyílt óráinkat egyszerre 25 fő látogathatja, amennyiben hely hiányában nem tudjuk fogadni úgy e-mailben értesítjük. Ha nem kap tőlünk ez irányú levelet a helye biztosítva van.


Módszertani tanfolyamaink az alsó tagozaton tanító kollégák részére a 2019/20 tanév II. félévében


Nyílt órák tanítóknak a 2019/2020 tanév II. félévében

Programok napközis tanítóknak a 2019/2020 tanévben

Továbbképzések, tanfolyamok napközis pedagógusoknak a 2019/2020 tanévben

Könyv és cikkajánló

Napközi otthon az iskolában Bacsák-Bíró-Sövegházy - Nemzeti Tankönyvkiadó

Mit kezdjünk a tehetséggel