Itt

Az Alsós tanítói portálból

Tanítók Egyesületének XXIV. szakmai konferenciája Időpontja: 2016. április 21. csütörtök 10 óra Helye: Budapesti Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Ált. Isk. és Gimnázium Budapest, Horváth Mihály tér 8. VIII. ker.

„A mese nem racionális úton készít fel a felnőtti létre, a felnőtt döntésekre, hanem mágikus, irracionális módon. Nem a problémamentes élet ígéretét kapjuk meg tőle, hanem annak a reményét, hogy még a legkisebbek, a legesendőbbek is boldogulnak, ha adottságaikat és lehetőségeiket mozgósítják, ha nem hátrálnak meg az akadályok, megpróbáltatások előtt.” ( Kádár Annamária)

A konferencia részletes programja: 10- 10.30 Napos- Holdas mesemondók Előadó: Gregus László – Bumberák Maja mesemondók

10 .30 – 11.30 A mesétől a meseregényig Alcím: A mesék helye és szerepe alsó tagozaton Előadó: Dr. Gombos Péter a Kaposvári Egyetem egyetemi adjunktusa.

11 .00 – 12.00 Népmese-élmény - népmesék élményszerű feldolgozásának lehetőségei az iskolában Előadó: Dr. Gajdó Tamásné dr. Gődény Andrea PhD adjunktus - Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Kar. Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszék.

12.00 – 12.40 Ebéd – kávé szünet

12.40 – 13.40 Az önbecsülés és a küzdőképesség megalapozása gyermekkorban Előadó: Kádár Annamária pszichológus - Babes-Bolyai Tudományegyetem

14. 00 - 15.30 MŰHELYMUNKA

1. „ Nyitva van az aranykapu?! – Népmesekincstár Mesepedagógia eszközei és módszerei a különböző intelligencia területek, a készség és képességfejlesztés szolgálatában.” • Előadó : Bajzáth Mária Meseközpont Alapítvány szakmai vezetője , drámapedagógus

2. Mese feldolgozás technikái rajz órán • Előadó: Zele János vezető tanár Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Ált. isk. és Gimnázium

Jelentkezés:

E-mail címünk  : tanitokegyesulete@gmail.com Posta cím: - Tanítók Egyesülete 1082 Bp. Horváth Mihály tér 8. A résztvevőknek a továbbképzési pontszámba beleszámító igazolást adunk. A konferencia részvételi díja: 4000 Ft, melyet a következő számlaszámra kérünk átutalni 61200292-12016088 /Polgári Takarékszövetkezet/ - Tanítók Egyesülete. Az átutalást kérjük legkésőbb 2016 .április 15 – ig befizetni , s erről befizetési igazolást felmutatni – csak a befizetést igazolásával tudjuk elfogadni az előzetes regisztrációs díjat.

Természetesen a helyszínen is lehet készpénzzel fizetni.

A regisztrációnál átvehetik a számlát a kollégák, amennyiben előre megírják kinek a nevére töltsük ki!

A lap eredeti címe "http://alsos.fazekas.hu/wiki/Itt"